Du har allerede et netværk i form af venner, bekendte, tidligere arbejdskollegaer eller fra sport og fritidsinteresser. Men der findes også masser af organiserede netværksgrupper.

Det kan f.eks. BNI, Global Network, WeBoardNetværk Danmark eller netværk din lokale erhvervsforening faciliterer.

Men hvorfor er det en god idé at melde dig ind i en netværksgruppe? Her er 5 gode grunde.

 

Rammerne er sat for dig

Selvom mange netværk i høj grad drives og faciliteres af medlemmerne selv, så vil rammerne i etablerede netværksgrupper og -organisationer være defineret på forhånd.

Det kan være alt lige fra mødetider, reglementer, agendaer, temaer og formål. Hvis du selv skulle lave din egen netværksgruppe, vil disse rammer kan være tidskrævende at skulle definere i din egen gruppe. Derudover ville der sikkert være nogle hensyn der skal tages samt nogle ting man skal blive enige om i fællesskab.

Går du ind i en etableret netværksgruppe behøver du altså ikke opfinde den dybe tallerken og finde ud af hvordan du facilitere netværket og får det til at køre på den mest optimale måde.

 

Gruppen er etableret på forhånd

Med mindre du selvfølgelig træder ind i en nystartet netværksgruppe, så er gruppen allerede etableret. I en etableret netværksgruppe har medlemmer i gruppen alle intentioner om at netværke med andre forretningsfolk.

Som udgangspunkt vil alle i gruppe altså gerne netværke med dig. Dermed kan du koncentrere dig om at få skabt relationer, frem for at bruge tid på selv at finde folk der vil netværke med dig.

 

Lær at netværke af netværkere

Jeg kunne skrive side op og ned om hvordan du bør netværke, men ved at indgå i et etableret netværk, kan du i praksis se hvilke mekanismer og metoder der virker og hvilke der selvfølgelig ikke virker.

Du får altså netværkstræning i realtime. Dermed vil du nemmere og hurtigere kunne integrere disse metoder i din måde at networke på.

 

Du får finpudset din elevatortale

Når du indtræder i en netværksgruppe vil de andre være interesseret i, hvad det er du gør for dine kunder. Her kommer din elevatortale konstant på prøve. Leverer du ikke en elevatortale der er til at forstå, så er der kontant afregning. Du modtager simpelthen ikke forretningsmuligheder fra de andre i gruppen.

Er du omvendt en smule opmærksom, så kan du bruge dine netværkskollegaer som sparing. Spørg dem om de forstå din elevatortale, dit produkt, din ydelse og det du gør for dine kunder. Forstår de det ikke, så har du en klar opgave for til næste gang hvor I mødes.

 

Forpligtelse bliver vane

Det ikke er alle netværksorganisationer eller grupper der praktisere forpligtelse i deres koncept. Men det er som sådan heller ikke nødvendigt.

For når du jævnligt mødes med en fast gruppe af forretningsfolk, som har et fælles formål om at hjælpe hinandens forretninger på den ene eller anden måde, så kan I nemmere at forpligte jer over for hinanden.

Det kan være forpligtelser til fælles opgaver, projekter eller leverancer. Det kan også være forpligtelser til at hjælpe hinanden med bestemte kontakter.

Networker du der i mod med tilfældige personer med tilfældige agendaer, så udebliver forpligtelsen helt automatisk.

 

Så er det din tur. Hvilke gode grunde er der ellers for at melde sig ind i en netværksgruppe?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/6 (2 votes cast)
5 gode grunde til at melde dig ind i en netværksgruppe, 3.5 out of 6 based on 2 ratings

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *