Det er væmmeligt at være genert. Det er mere væmmeligt at være genert, når man er sammen med folk man ikke kender.  Det værste er at være genert når man er selvstændig eller iværksætter. Men tager du ikke kampen op bliver genertheden din undskyldning for din manglende succes.

Jeg er selv en indadvendt person og har kæmpet med generthed både som barn og voksen, og som selvstændig.  Måden jeg kom videre på var netop at tage tyren ved hornene og begynde at netværke.

Jeg vil næsten garantere at din frygt er ikke at have noget at sige til de personer du møder til netværksmødet. Der er to måder du kan takle det på:

Få den anden til at snakke

Du får den anden part til at snakke ved at stil en masse åbne HV-spørgsmål som f.eks.: Hvad hjælper du dine kunder med? Hvor længe har du gjort det? Hvordan har I klaret jer gennem krisen? Osv.

Vær opmærksom på at får du personen til at snakke i mere end 2-3 minutter ,vil de fleste opfatte det for uhøfligt, hvis ikke de også spørger dig. Så vær parat til at de spørger: Hvad med dig?

Som en genert person – er det det værste spørgsmål du kan få. For du tænker: Hvad med mig om hvad?

Teknikken er at stille dig selv præcis de samme spørgsmål du stillede til personen. Vend dem om: ”Hvad hjælper jeg mine kunder med? Jeg hjælper mine kunder med….” og  ”Hvor længe har jeg gjort det? Ja de det jeg gjort siden… Jeg startede faktisk med …..” osv.

Forbered kundehistorier

Hav en to-tre gode aktuelle kundehistorier med som du kan snakke om.  Historien skal indeholde kundens problem, løsningen og kundens udbytte. Du kan bygge historierne op ligesom elevatortale.

Når du har den slags historier i baghånden, vil du kunne undgå den pinlige tavshed, ved at sige sådan: ”Jeg ser ofte et problem hos XYZ med ABC. I sidste uge løste vi faktisk det for en kunde….”

Man plejer at sige “Facts tell, stories sell”, så når du er blevet tryg ved det, så kan du åbne med et spørgsmål: ”Du kender vel ikke en tømrer? Jeg oplever ofte tømrer som har et problem med ABC. I sidste uge løste vi faktisk det for en kunde….”

 

Har du overvundet generthed så fortæl herunder hvad du har gjort – det håber jeg ikke du er for genert til 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/6 (4 votes cast)
Er du for genert til at netværke?, 3.3 out of 6 based on 4 ratings

Join the Conversation

1 Comment

  1. Tak for et godt indlæg.

    Rigtig gode forslag til hvad man kan gøre, hvis der er blokeringer. Og jeg har jo selv været vidne til mange netværksmøder med dig og du er en haj til det!

    Kh Cammilla

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *