Vil du tage til salgsmøde hos din vigtigeste kunde uden forberedelse? Sikkert ikke. Opfat et netværksmøde som alle andre møder. Møder du op forberedt, får du også mere ud af det. Møder du op uforberedt vil du opleve du spilder din tid. Her er fem ting du skal forberede inden et netværksmøde.
- Find ud af hvem der deltager. Kontakt arrangøren og få en deltagerliste. Find 5-10 som du rigtig gerne vil snakke med. Brug Google, LinkedIn, Twitter eller Facebook til at få mere info om dem. Hvis du kender deres ansigt, er de hurtigere at finde og har du lidt baggrundsviden har du noget relevant du kan starte en samtale med dem om.
- Få trykt dine visitkort (i god tid). Hvis du vil vise du er professionel, så hænger det ikke sammen med hjemmeprintede visitkort med flossede kanter. Det koster ikke meget mere end nogle hundrede kroner at få trykt en stak flotte visitkort. Jeg selv har altid brugt Lasertryk, men Vistaprint kører ofte kampagner med gratis visitkort. Dog vil deres logo stå på bagsiden af kortet og det tager noget af de professionelle udtryk.
- Forbered dine elevatortaler. Ja, jeg skrev i flertal. Når du mingler til et netværksarrangement vil du få stillet spørgsmålet “Nå, hvad laver du så?”. Her er det vigtigt du har en traditionel elevatortale på rygraden.
Derudover har flere og flere netværksmøder har en præsentationsrunde på agendaen, hvor du altså får mulighed for at præsentere dig for alle deltagerene på én gang. Start her med din elevatortale, men sørg også for at du får fortalt hvad du vil have hjælp til og hvem du søger kontakt til. Gør det så præcist, at de andre deltagere føler de har en konkret opgave de kan arbejde med, for dig. - Hold dig opdateret. Når du skal møde erhvervslivet, er det er en god idé at være opdateret med hvad der sker i erhvervslivet – både bredt og lokalt. Er du det, kan du nemmere starte og deltage i relevante samtaler med dem du møder. Løb derfor de sidste par dages erhvervsaviser og/eller lokalaviser igennem for relevant erhvervsstof. Holder du ikke aviser, så holde dig opdateret og find historier og emner via blogs på nettet.
- Læg en plan for opfølgningen. Rigtig mange glemmer at følge op efter et netværksmøde fordi de har for travlt. Inden du tager afsted, så lav en checkliste over hvad du vil gøre for at følge op. Sørg som minimum for, at du har en e-mail skabelon liggende, så du hurtigt kan følge op på dem du har snakket med. E-mailen skal blot lyde noget ala: “Det var godt at møde dig til netværksarrangementet. Lad mig vide hvis der er kontakter jeg kan hjælpe dig med.”